Sista pusselbiten

Färjestad väljer att hoppa över Fabian Brunnström. Idag gjorde man istället klart med Fredrik Sjöström inför den kommande säsongen.
– En hårt jobbande spelare med massor av rutin och en fantastisk skridskoåkning, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Färjestads jakt på den sista pusselbiten till truppen som ska försvara SM-guldet är över. Idag valde man att sluta jaga Fabian Brunnström och sajnade upp en annan spelare som hade målsättningen att stanna kvar i Nordamerika, Fredrik Sjöström.

– När anbudet inte kom var det Sverige som gällde och där kändes Färjestad som det sportsligt bästa alternativet. Jag vill spela med bra killar runt mig och vill ha en chans att vinna något och den chansen tror jag är stor i Färjestad, säger Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Den snabbe anfallaren har spelat 489 NHL-matcher för Phoenix, New York Rangers, Calgary och senast Toronto där han oftast fått en defensiv roll och inte alltför ofta fått chansen att visa det som gjorde att han sköt 77 poäng på 63 matcher under sin sista säsong i juniorligan WHL.

Totalt har det bara blivit 104 poäng i NHL och den gångna säsongen blev det två mål och tre assist på 66 matcher.

– Jag vet att jag kan mer än så och hoppas kunna visa det i Färjestad.

Även Thomas Rundqvist, sportchefen, tror på Sjöströms offensiv.

– När vi fick kontakt med Fredrik och han visade att han verkligen ville vara hos oss gick det fort. Vi tror att han med sin energi och skridskoåkning med en offensivare roll också kan producera.

Senast 28-åringen spelade i Sverige var 2001 då han vände sig till Göteborg för spel i Frölunda efter en säsong med Modos juniorer. Han tog omgående en plats i A-laget och sköt fem poäng på 31 matcher som B-junior i Elitserien.
Året efter valde han oväntat att flytta till Kanada och spela juniorhockey i Calgary Hitmen.

Text: Robert Pettersson