• Publicerat 22 augusti, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Överens med SSK om övergång

Det blir spel med HV71 i vinter för forwarden Patrik Carlsson. Enligt jnytt.se är konflikten mellan spelaren och hans förra klubb Södertälje nu löst.
– Jag kan bekräfta att det har träffats en uppgörelse mellan Patric och SSK, säger Hans-Göran Frick, ordförande i HV71.

Det var i början av maj som bomben briserade. Södertälje SK gick i ett pressmeddelande på sin webbsida ut i hård kritik mot Patrik Carlsson och hans agent som enligt deras sätt att se på saken hade brutit en giltig uppgörelse med nedflyttade SSK och skrivit på för HV71.

Kontraktsbråket hamnade hos disciplinnämnden och 23-åringen riskerade att bli att hamna i limbo om inte konflikten löstes. Efter många vändor ser problemet nu vara ur världen. HV:s ordförande säger till jnytt.se att meningsskiljaktigheterna är lösta.
– Jag kan bekräfta att det har träffats en uppgörelse mellan Patric och SSK, säger Frick och tillägger att det återstår att förbundet godkänner övergången.
– Så vitt jag känner till har den bekräftelsen inte kommit in till hockeyförbundet än. Han är fortfarande registrerad för Södertälje men det är bara en formaliasak som ska hanteras.

Om uppgifterna stämmer kan Patrik Carlsson komma att göra debut för HV71 i någon av laget European Trophy-matcher längre fram i veckan.
– Allting talar för det, säger Hans Göran Frick som är glad att konflikten är utredd.
– Det är positivt för alla parter, inte minst för Patrik själv. Det har varit en jobbig ovisshet för honom.

HV71 möter Linköping i Tranås i morgon och har sedan match mot tjeckiska Liberec på torsdag och tyska Mannheim på lördag.

Text: Uffe Bodin