• Publicerat 23 augusti, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Det ska ge resultat”

Erik Karlssons andra NHL-säsong var ett år som bestod både av toppar och dalar. Han etablerade sig som en offensiv kraft i Ottawa Senators, men spelade under stundom darrigt och fick hård kritik i lokalpressen. Han gjorde 45 poäng (13+32) framåt, men var -30 bakåt.

Under den långa sommaren efter att Ottawas slutspelsmiss i april har 21-åringen jobbat hårt för att komma fysiskt väl förbered till säsongen, berättar han för Vetlanta-Posten.

– Det har varit en ruskigt bra sommar. Jag har försökt förbereda mig så bra som möjligt inför säsongen och tränat i stort sett konstant i tre månader, säger backen som var uttagen i All Star-matchen i Raleigh i januari.

Bland annat tog Karlsson hjälp av en friidrottstränare för hitta nästa växel i sin fysträning.
– Jag har tränat väldigt mycket balans och på att bli stark i olika situationer. Han har lagt upp ett träningsprogram enbart utifrån mig och mina behov. Det ska ge resultat, säger Erik Karlsson.

Smålänningen, som spelade för Frölunda innan han flyttade till Kanada, är på väg in i sin tredje NHL-säsong och därmed även det sista året på sitt rookiekontrakt. Hans spel under säsongen dikterar således hur fett lönekuvertet blir i framtiden.
– Det ska bli en väldigt spännande och viktig säsong där jag ska visa att jag är värd ett nytt kontrakt. Jag hoppas att jag får ta ännu mer ansvar och jag vill gärna bli bättre på alla moment, säger han till Vetlanda-Posten.

Text: Uffe Bodin