• Publicerat 6 september, 2011
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

”Har verkligen tagit chansen”

Han satt ombytt under en elitseriematch ifjol efter att ha kommit till Djurgården för två säsonger sedan. Under årets försäsong har han tagit nya stora kliv och nu lyfter Djurgårdens assisterande tränare Mikael Johansson fram 19-årige backen Philip Holm som försäsongens stora succéman.
– Han har tagit ett kliv upp och verkligen tagit chansen. Han är skridskostark och det gör att han ofta är på rätt ställe. Han är orädd och tuff när han ska hämta puck i kortsargen och han litar på sin skridskoåkning, säger Johansson i en intervju på klubbens hemsida.

Holm spelade i Djurgården redan som 16-åring men lämnade därefter klubben för två säsonger i Nacka. Inför fjolårssäsongen kom han tillbaka och spelade 41 matcher för Djurgårdens J20-lag. Där samlade han ihop sju mål och 17 poäng och nu är det alltså tänkt att han ska ta nästa kliv kommande säsong.

Något annat Mikael Johansson glatt sig åt under försäsongen är att lagets nya kapten, Marcus Nilson, ser ut att ha hittat tillbaka till fornstor form. På åtta matcher i European Trophy har 33-åringen svarat för tre mål och fyra assist.
– Det är roligt att ”Mackan” gör poäng. Han ska ju göra det och spelar power play och har fått en bra start. Vi spelade honom mycket under förra säsongen och till slut lossnade det mer i slutspelet. Men han har helt klart fått en bättre start i år, säger Johansson.

Djurgården missade slutspelet i European Trophy med en poängs marginal till förmån för Luleå och lagets nästa match är nu premiären i Elitserien borta mot HV71 15 september.

Text: Ola Winther