• Publicerat 8 september, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Förslag om utlåning av spelare till krisklubben

KHL-premiären har skutits fram till på måndag. Det meddelade ligan på sin webbsida under torsdagen. Ligan vill ge sina spelare och ledare tid över helgen att sörja och processa gårdagens tragedi, där större delen av Lokomotiv Jaroslavls lag förorsakades i en flygkrasch, på väg till Minsk för kvällens tilltänkta premiärmatch mot Dynamo.

Vad gäller Lokomotiv Jaroslavls framtid är tanken att klubben medverka i årets KHL. Enligt Komsomolskaja Pravda är de flesta andra klubbar i ligan villiga att ställa upp och låna ut spelare till den tragedidrabbade klubben. Det är också en sådan lösning ligapresidenten Alexander Medvedev hoppas på.
– Vi föreslår att alla klubbar ska ge två eller tre frivilliga spelare, helst sådana som tidigare spelat i Jaroslavl, säger Medvedev i en intervju med Atlant Mytisjtjis webbsida.

Endast en av Lokomotiv Jaroslavls spelare överlevde flygkraschen. Landslagsforwarden Alexander Galimov har förts till sjukhus i Moskva för att få specialvård. Enligt ryska medier har han tredje gradens brännskador på 80 procent av kroppen. Hans tillstånd betecknas fortfarande som allvarligt.

Galimov räddades av en lokal fiskare som lyckades få upp 26-åringen ut vattnet i floden Volga, där planet kraschade, för att sedan ta in honom till Jaroslavl med en båt.

Även en person ur besättningspersonalen, flygingenjören Alexander Sizov överlevde kraschen.

Text: Uffe Bodin