• Publicerat 21 september, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Humanist ut i fingerspetsarna”

Fredrik Norrena har dragit i gång ett initiativ bland elitseriens målvakter för att hylla den avlidne Stefan Liv. Linköpings finländske målvakt ligger bakom den dekal som med Livs nummer och namn som alla målvakter i elitserien kommer att bära på sina hjälmar.

Det var efter flygolyckan i Ryssland, där hela KHL-klubben Lokomotiv Jaroslavls trupp gick bort, som Fredrik Norrena kände att han ville göra något för att hedra minnet av Stefan Liv.
– När händelsen inträffade tog ”Norre” sig ganska illa vid och han kände att han ville göra någonting. Han ville visa sin hyllning till Stefan och han har själv sagt det för att han ville hylla och hedra en stor motståndare, berättar Peter Karlsson, LHC:s pressansvarige, för jnytt.se.

Norrena kontaktade HV71:s klubbdirektör Peter Eklund innan han skickade ut dekalerna till övriga elitseriemålvakter.
– Han ville inte göra en stor sak av det, så det var knappt ingen som visste om det. Tanken är ju att det är Stefan som ska synas och det säger ganska mycket om Fredrik, han är en humanist ut i fingerspetsarna, säger Peter Karlsson.

Tanken är att dekalerna ska ha burits av målvakterna i elitserien åtminstone en gång när deras lag spelar i Kinnarps Arean i Jönköping möter när de möter HV71.

Text: Uffe Bodin