• Publicerat 28 september, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Supertalangen Collberg fick förtroende

Han elitseriedebuterade redan i fjol, men det var först på tisdagskvällen som 17-årige Sebastian Collberg gjorde sitt första avtryck i Frölundas A-lagströja. En jätteräddning hindrade supertalangen från att bli målskytt mot Timrå.
– Jag hade hade honom ju, men jag vet inte hur han fick tag i pucken, säger han till hockeysverige.se om Joakim Lundströms fina räddning.

GÖTEBORG En misconduct på Mikael Johansson öppnade båsdörren för Sebastian Collberg. Ynglingen fick göra ett par byten och skapade en hygglig målchans innan han plötsligt kastades in som straffskytt.

Frölunda tilldelades nämligen två straffar i den tredje perioden av mötet med Timrå. Först fick Mikael Johansson chansen att slå en straff sedan han själv blivit neddragen. Han missade.
– Redan vid första straffen var Kenta på mig lite, men ”Mike” var ganska snabb där och tog den, ler Sebastian Collberg.

”Jag hade honom ju”
Kort därpå var det schweizaren Patrick von Guntens tur att bli neddragen. Den här gången var tränare Kent Johansson lite tydligare när det gällde valet av straffskytt. Till publikens stora förtjusning skickade han ut Sebastian Collberg på isen.
– Lite pirrigt var det, händerna var lite darriga när jag tog tag i pucken. Jag hade hade honom ju, men jag vet inte hur han fick tag i pucken… Det är otur.

”Han” är Timrås målvakt Joakim Lundström som kastade sig fram på Stålmannen-manér och hindrade Collberg från att göra sitt första elitseriemål.

Det blev bara 1.59 i speltid för isens enda gallerlirare, men det räckte gott för att göra Sebastian Collberg nöjd för stunden.
– Jag blev inringd i morse och visste inte om jag skulle spela eller inte. Sedan är det bara att gå in och köra och visa att man vill ta chansen när man får vara med. Det var skitkul.

Het inför draften
Den här säsongen är viktig för Sebastian Collberg eftersom han är aktuell för NHL-draften nästa sommar. Redan nu nämns han som en spelare som har potential att bli vald väldigt tidigt. När TSN:s hockeyguru Bob McKenzie listade de hetaste draftaktuella spelarna förra veckan hamnade Frölundas oslipade diamant just utanför topp tio-listan. Men i likhet med alla andra talanger påstår Collberg att draften inte är något som berör honom så tidigt på säsongen.
– Nej, i så fall är det bara kul om man får snacka med sådana gubbar och höra vad de tycker om en, det är bara positivt. Men man ska inte fundera för mycket kring det där, det är bara att köra sitt race därute.

JVM är ett desto enklare samtalsämne att ta upp med Sebastian Collberg. Trots att det framför allt är 92:orna som är aktuella för spel i Calgary i december tror 94:an att han har en chans att slå sig in i Roger Rönnbergs svenska trupp.
– Jag var med J20 i Ryssland här för ett tag sedan. Det gick skitbra för mig och jag gjorde sju poäng på de tre matcherna vi spelade, så jag gjorde nog ett bra intryck och kom lite närmare ett JVM-lag. Jag spelade tillsammans med Elias Lindholm (Brynäs) som också är 94:a och vi gjorde båda bra ifrån oss.

Text: Uffe Bodin