SHL

”Mina händer darrade”

ANNONS

Supertalangen Collberg fick förtroende

Han elitseriedebuterade redan i fjol, men det var först på tisdagskvällen som 17-årige Sebastian Collberg gjorde sitt första avtryck i Frölundas A-lagströja. En jätteräddning hindrade supertalangen från att bli målskytt mot Timrå.
– Jag hade hade honom ju, men jag vet inte hur han fick tag i pucken, säger han till hockeysverige.se om Joakim Lundströms fina räddning.

GÖTEBORG En misconduct på Mikael Johansson öppnade båsdörren för Sebastian Collberg. Ynglingen fick göra ett par byten och skapade en hygglig målchans innan han plötsligt kastades in som straffskytt.

Frölunda tilldelades nämligen två straffar i den tredje perioden av mötet med Timrå. Först fick Mikael Johansson chansen att slå en straff sedan han själv blivit neddragen. Han missade.
– Redan vid första straffen var Kenta på mig lite, men ”Mike” var ganska snabb där och tog den, ler Sebastian Collberg.

”Jag hade honom ju”
Kort därpå var det schweizaren Patrick von Guntens tur att bli neddragen. Den här gången var tränare Kent Johansson lite tydligare när det gällde valet av straffskytt. Till publikens stora förtjusning skickade han ut Sebastian Collberg på isen.
– Lite pirrigt var det, händerna var lite darriga när jag tog tag i pucken. Jag hade hade honom ju, men jag vet inte hur han fick tag i pucken… Det är otur.

”Han” är Timrås målvakt Joakim Lundström som kastade sig fram på Stålmannen-manér och hindrade Collberg från att göra sitt första elitseriemål.

Det blev bara 1.59 i speltid för isens enda gallerlirare, men det räckte gott för att göra Sebastian Collberg nöjd för stunden.
– Jag blev inringd i morse och visste inte om jag skulle spela eller inte. Sedan är det bara att gå in och köra och visa att man vill ta chansen när man får vara med. Det var skitkul.

Het inför draften
Den här säsongen är viktig för Sebastian Collberg eftersom han är aktuell för NHL-draften nästa sommar. Redan nu nämns han som en spelare som har potential att bli vald väldigt tidigt. När TSN:s hockeyguru Bob McKenzie listade de hetaste draftaktuella spelarna förra veckan hamnade Frölundas oslipade diamant just utanför topp tio-listan. Men i likhet med alla andra talanger påstår Collberg att draften inte är något som berör honom så tidigt på säsongen.
– Nej, i så fall är det bara kul om man får snacka med sådana gubbar och höra vad de tycker om en, det är bara positivt. Men man ska inte fundera för mycket kring det där, det är bara att köra sitt race därute.

JVM är ett desto enklare samtalsämne att ta upp med Sebastian Collberg. Trots att det framför allt är 92:orna som är aktuella för spel i Calgary i december tror 94:an att han har en chans att slå sig in i Roger Rönnbergs svenska trupp.
– Jag var med J20 i Ryssland här för ett tag sedan. Det gick skitbra för mig och jag gjorde sju poäng på de tre matcherna vi spelade, så jag gjorde nog ett bra intryck och kom lite närmare ett JVM-lag. Jag spelade tillsammans med Elias Lindholm (Brynäs) som också är 94:a och vi gjorde båda bra ifrån oss.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL