• Publicerat 15 oktober, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Skönt att få göra mål”

Mika Hannula avslutade sitt korttidskontrakt med Modo på bästa sätt. När Luleå besegrades med 3-1 hade han del i alla målen. Nu lämnar han Örnsköldsvik med flaggan i topp.
– Jag vill spela utomlands, bekräftade forwarden efter matchen.

Mika Hannula skrev ett korttids av Modo sent omsider inför säsongsstarten. På sina elva första matcher i Örnsköldsvik har han misslyckats med att göra mål, men i lördagens sista framträdande i modotröjan bjöd forwarden på ett efterlängtat fyrverkeri mot Luleå.

32-åringen banade vägen för Modos 1-1-mål i den första perioden med en öppnande passning till Ole-Kristian Tollefsen som prickade Kristian Forsbergs skridsko innan pucken slank förbi David Rautio. I den tredje perioden blev han sedan stor matchvinnare genom att skjuta både 2-1 och 3-1 – varav det första målet efter en elegant framspelning av Rob Schremp.
– Skönt, jag har ju inte gjort mål på elva matcher. Men framför allt är det viktigt att vi vinner. Det har gått trögt men känts allt bättre de fyra, fem senaste matcherna, säger Hannula till Canal Plus.

Kan hamna i KHL
Samtidigt mer eller mindre bekräftade den forne landslagsforwarden att det inte blir någon fortsättning i Modo. Han fokuserar i stället på att fortsätta säsongen utomlands.
– Jag känner att jag har några bra år kvar och de vill jag spela utomlands, kommenterade Hannula och meddelade även att det pågår förhandlingar med klubbar i utlandet och kanske främst ryska KHL.

För Luleå var matchen en besvikelse. Trots ett tidigt mål av Joonas Vihko kom laget aldrig i gång. Dessutom svarade man för flera okaraktäristiska misstag i defensiven.
– Tyvärr klarar vi inte av att göra mål på de chanser vi har i framför allt andra perioden. Sedan släpper vi till för mycket defensivt och det är inte bra, säger den assisterande tränaren Tomas ”Bulan” Berglund.

Noterbart är att Modos kasse vaktades av junioren Anton Forsberg som gjorde sin blott andra match i elitserien. I den första tvingades han genomlida en 1-6-förlust mot HV71. Nu stoppade han 36 av 37 skott och var en av Modos bästa spelare.

Text: Uffe Bodin