• Publicerat 16 oktober, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Lofquist ersätter Robar

IK Oskarshamn behövde snabbt få in en ersättare till den slovenske backen Mitja Robar, som försvann till finska Lukko Rauma i helgen. Valet föll för amerikanen Sam Lofquist, 21 år, som närmast kommer från South Carolina Stingrays i ECHL.
– Lofquist var aktuell i somras men då föll inte alla bitar på plats. Nu har han varit på camp med NHL-laget Minnesota och spås en lysande framtid. Han är storväxt och med bra fysik och vi hoppas mycket på honom, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

Oskarshamn har skrivit ett tryoutkontrakt med amerikanen eftersom man redan har två icke-EU-spelare i målvakten Troy Davenport och centern Evan McGrath.
– Vi har skrivit kontrakt med honom för hela säsongen men vi är överens om en tryout i fyra veckor. Detta för att vi vill avvakta hur det går för Troy Davenport. Vi kan inte använda dom båda på isen samtdigt eftersom Lofquist inte är dubbelpassare. Davenport är borta minst 4 veckor och efter den tiden vill vi stämma av läget och se hur det går för honom. Vi spelar många matcher under de här fyra veckorna och därför behövde vi få in en back omedelbart.

Lofquist är en storvuxen back som tog brons med USA på U18-VM 2008. Han har spelat collegehockey för University of Minnesota samt juniorhockey med Guelph Storm i OHL. Han spelade en match för Houston Aeros i AHL förra säsongen.

Text: Uffe Bodin