• Publicerat 16 oktober, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Matchhjälte från fjärdekedjan

Han inledde matchen i fjärdekedjan, men befann sig snart i händelsernas centrum. Carl Klingberg svarade för ett hattrick när St. John’s IceCaps vann AHL-mötet mot Hamilton Bulldogs med 6-2.
– Jag tror inte ens jag gjorde hattrick som junior, säger ex-frölundaiten.

Carl Klingberg var en av de sista spelarna som fick lämna Winnipeg Jets träningsläger. Med tanke på hur illa Jets har startat NHL-säsongen och hur bra AHL-säsongen har startat för Klingberg är det inte omöjligt att 20-åringen lyfts upp i NHL inom en snar framtid.

I natt exploderade göteborgaren när St. John’s körde över Hamilton med 6-2 på hemmais. Klingberg, som inledde matchen i fjärdekedjan, gjorde tre mål på tre skott, varav ett i numerärt underläge. Efter matchen kunde han inte ens minnas när han senast gjorde ett hattrick.
– Inte i elitserien i alla fall, kanske att jag gjorde det som junior, men jag tror inte ens att jag gjorde det då heller, säger han Canadian Press.
– Jag kan faktiskt inte komma ihåg senaste gången jag gjorde ett hattrick. Nu gjorde jag mål på allting jag sköt på målet. I bland händer det, ibland inte, men jag är lycklig i dag.

Carl Klingberg har svarat för fyra mål på St. John’s fyra första matcher och är +2 i plus- och minusstatistiken.

*****

Carl var för övrigt ett gångbart namn i AHL i natt. Carl Hagelin gjorde nämligen två mål och en assist för Connecticut Whale i mötet med Birdgeport Sound Tigers. Trots det blev det förlust för Connecticut, 4-5. Hagelin har stått för fyra poäng (3+1) på lagets fyra första matcher.

David Ullström gjorde sitt första mål för säsongen för Bridgeport och hade även en assist. Anders Nilsson fanns inte med i laget efter förlusten mot Adirondack Phantoms senast där han släppte in fem mål på 26 skott. Nilsson satt på läktaren medan finländaren Mikko Koskinen backade upp Kevin Poulin som räddade 41 av 45 skott.

*****

Robin Lehner släppte in fyra mål på 29 skott när Binghamton Senators slog Wilkes-Barre/Scranton Penguins med 5-4 på bortais. André Petersson var poänglös för Senators.

Eddie Läck stoppade 21 av 23 skott när Chicago Wolves besegrade Milwaukee Admirals med 3-2. Sebastian Erixon noterades samtidigt för sin första AHL-poäng i form av en assist. Den tidigare röglebacken Victor Bartley assisterade till ett av Milwaukees mål.

Johan Motin stod för två målgivande passningar när Oklahoma City Barons utklassade Texas Stars med hela 10-1.

Alexander Urbom lyckades stå för en assist och lämna isen som +1 trots att hans Albany Devils förlorade med 1-6 mot Worcester Sharks.

Mattias Sjögren hade en assist poäng när Hershey Bears förlorade mot Norfolk Admirals med 5-6.

Erik Gustafsson noterades för en assist i Adirondack Phantoms 2-6-förlust mot Syracuse Crunch. Johan Backlund var återigen utanför laget.

Text: Uffe Bodin