• Publicerat 18 oktober, 2011
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

San José fortsätter sin dystra trend

San José inledde med en övertygande premiärseger mot Phoenix. Därefter har det dock kommit grus i maskineriet för Sharks som av många ses som en av de främsta utmanarna till Stanley Cup. Inatt kom tredje raka förlusten när man föll med 3-2 hemma mot Anaheim trots att man vann skotten med hela 43-22.

Efter att ha vaknat under gårdagsnattens match mot St. Louis fortsatte också Anaheims stjärnor att producera inatt. Finska målmaskinen Teemu Selänne svarade för sina två första mål för säsongen medan Corey Perry svarade för det matchvinnande 3-1-målet. Största hjälten var dock målvakten Dan Ellis som stoppade 41 av 43 skott i sin säsongsdebut.
– Du vill inte vara killen som är anledningen till att lagets vinnande trend tar slut, säger Ellis till Orange County Register.

Medan Ellis fick en pangstart på sin säsong och ledde Anaheim till fjärde raka segern var det inte lika roligt för Antti Niemi i Sharks kasse. I sin återkomst efter skada hade finländaren endast 86,4 i räddningsprocent och han gjorde inte det som krävdes för att laget skulle vinna. Främst var dock ineffektiviteten framåt det största problemet. Douglas Murray noterades för en assist och spelade lite drygt 17 minuter på Sharks blålinje.

***

I Edmonton svarade hemmalaget Oilers för en stark vändning i den tredje perioden när man gick från underläge 0-1 till seger 3-1 mot Nashville. Den nya unga superduon Taylor Hall och Ryan Nugent-Hopkins var de som startade vändningen. Hall var nämligen den som gjorde 1-1 framspelad av just Nugent-Hopkins och därefter var det inget snack om saken.

Veteranen Ryan Smyth satte 2-1 och då Nashville inte hade några som helst offensiva hot i matchen var det tillräckligt för att Oilers skulle kunna hålla undan och punktera matchen med ett 3-1-mål i tom kasse. Oilers tre svesnkar, Linus Omark, Magnus Pääjärvi och Anton Lander, var på nytt poänglösa och har haft svårt att få igång produktionen under säsongsinledningen.

I Nashville var Patric Hörnqvist enda svensk på banan och stockholmaren hade en tuff match. Med endast dryga tio minuters speltid gick han -2 och var inte alls det offensiva hot som Predators så väl behöver. Efter de inledande två bortasegrarna har nu Nashville gått tre raka utan vinst och med tanke på att laget inte skapar något framåt ser det inte ut som att man kan vänta sig en ljusning framöver heller. Man sköt endast tolv skott på mål inatt och det är självklart inte tillräckligt om man vill vinna hockeymatcher.

Text: Ola Winther