Blir lagkamrat med Martin Thörnberg

Efter att inte längre ha varit önskvärd i Salavat Julajev Ufa har nu så Robert Nilsson äntligen funnit en ny KHL-klubb. Hockeysverige.se kan avslöja att 26-åringen skrivit på för Torpedo Nizjnij Novgorod och nu blir lagkamrat med Martin Thörnberg.
– Jag räknar med att spela på tisdag, säger Nilsson till hockeysverige.se över telefon.

Redan under fredagen så hade hockeysverige.se: fått uppgifter om att Robert Nilsson, 26, inte kommer fortsätta säsongen i Salavat Julajev Ufa, utan var under slutförhandlingar med en ny rysk klubbadress. Den senaste tiden har dessutom Nilsson varit nedflyttad i farmarlaget Toros Neftekamsk i VHL där han på två matcher gjort fyra poäng.

Nu på lördagsmorgonen kan hockeysverige.se avslöja att Robert Nilsson fått ny klubbadress, Torpedo Nizjnij Novgorod med bland andra svenska Martin Thörnberg i laget.

Hockeysverige.se når en mycket nöjd Robert Nilsson på hotellrummet i sin nya hemstad.

Vad vet du om din nya klubb?
– Jag har ju spelat mot dom och det är ett bra lag och en man har en bra organisation. Sen vet jag väl en del om hur laget spelar och man kan väl säga att Torpedo Nizjnij Novgorod är ett hårt kämpande lag med bra organisation ute planen och med en bra tränare (Kari Jalonen).
– Så här långt så har jag tränat en träning med laget och det kändes väldigt bra och det var riktigt bra tempo hela träningen.

Har du talat med Martin Thörnberg innan du skrev på?
– Nej, det gjorde jag inte, men vad jag förstått så ska vi båda spela tillsammans. Allt känns verkligen toppen och jag ser verkligen fram mot att få börja spela med Martin och mitt Torpedo Nizjnij Novgorod, få lite speltid igen.

Har coachen sagt något om din roll i laget?
– Han har sagt att våra två toppkedjor spelar runt 18-19 minuter per match och i dom ska jag ingå.

Hur långt sträcker sig kontraktet?
– Det gäller säsongen ut. Vad som händer efter det återstår att se.

När debuterar du för Torpedo Nizjnij Novgorod?
– Laget har ju match redan i morgon men då kommer jag inte spela. Jag räknar med att spela först på tisdag då vi möter Sibir Novisibirsk.

Text: Ronnie Johansson