• Publicerat 31 oktober, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tar Brunnströms plats i Detroit

Han var det största utropstecknet på Detroit Red Wings träningsläger och har snittat en poäng per match i AHL under säsongsinledningen. Nu får Gustav Nyquist, 22, chansen att visa upp sig i NHL. På måndagen kallade Detroit upp skåningen från Grand Rapids Griffins samtidigt som Fabian Brunnström går i motsatt riktning efter att bara ha deltagit i en av Red Wings nio första matcher.

Nyquist, som draftades i fjärde rundan 2007, har tillbringat de tre senaste säsongerna på Univeristy of Maine i den amerikanska collegehockeyn. De två senaste säsongerna nominerades han till Hobey Baker Awards som går till nationens bästa collegespelare. 2009/10 var han hela det amerikanska collegesystemets bästa poängplockare med 19 mål och 61 poäng på 39 matcher.

Efter att ha gjort 50 mål och 144 poäng på 113 collegematcher skrev han i våras kontrakt med Detroit och avslutade säsongen med att göra fyra poäng (1+3) på åtta matcher med Grand Rapids. Nu gör han med stor sannolikhet sin första NHL-match när Detroit möter Minnesota Wild natten mot onsdag.

Fabian Brunnström skrev kontrakt med Detroit efter en lyckosam tryout med klubben på försäsongen. Han var ombytt i 1-7-förlusten mot Washington för en dryg vecka sedan, men har stått utanför laget i övrigt. Han tar Nyquists plats i Grand Rapids efter att ha passerat waivers utan att bli upplockad tidigare i dag.

Text: Uffe Bodin