• Publicerat 2 november, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Defensiv center ansluter

HV71 har redan lånat in Tommy Kristiansen från norska mästarna Sparta Sarpsborg. Nu har klubben gjort klart med ännu en norrman i form av den tidigare djurgårdaren Morten Ask.
– En defensiv center som är tänkt att bredda truppen, säger sportchefen Fredrik Stillman.

HV71 har trots en hel del skador lyckats ta sig ändå upp i toppen av elitserietabellen. Det prekära skadeläget har trots framgångarna – laget har sju raka segrar bakom sig – fått sportchefen Fredrik Stillman att agera. På onsdagen gjorde han klart med ännu en norsk spelare. Efter att ha lånat in Tommy Kristiansen från Sparta Sarpsborg står det nu klart att centern Morten Ask lämnar Lörenskog för spel i jönköpingslaget.
– Morten är en defensiv center som är tänkt att bredda truppen så att vi kan sprida på belastningen då vi har en del skador, säger Stillman i ett pressmeddelande.

Morten Ask försökte inför den här säsongen spela till sig ett kontrakt med Sparta Prag i den tjeckiska ligan. Det slutade emellertid med att han hamnade i Lörenskog, där han bara hann göra tre poänglösa matcher innan en knäskada stoppade hans framfart. Enligt HV71 är Ask på väg att repa sig efter ledbandsskadan och förväntas gå på is nästa vecka.

På meritlistan har Ask 64 elitseriematcher för Djurgården mellan 2006 och 2007. Han har även spelat tre säsonger i tyska ligan och gjort 23 matcher i den finska ligan för SaiPa. Han har blivit norsk mästare tre gånger med Vålerengen och har företrätt Norge internationellt vid sex A-VM.

Kontraktet med HV71 gäller till och med 31 december. En klausul i hans kontrakt med Lörenskog möjliggjorde klubbytet.

Text: Uffe Bodin