• Publicerat 13 november, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Kan bidra i powerplay”

Den 30 september fick han sparken av HV71. Efter nästan två månader utan klubbadress har Fredrik Bremberg hittat ett nytt hem. På söndagen blev 38-åringen klar för elitseriejumbon Timrå.
– Vårt powerplay har ju gått lite på kryckor i säsongsinledningen och jag tror att ”Linkan” kan bidra med en hel del i den spelformen, säger nygamle sportchefen Kent Norberg.

Fredrik Brembergs sejour i HV71 blev misslyckad. Veteranforwarden skrev på för jönköpingsklubben inför förra säsongen, men fann sig aldrig till rätta i Småland. Efter blott 25 poäng förra säsongen och en assist på fyra matcher under årets säsongsinledning valde klubben att ge den forne poängkungen sparken.

Sedan dess har Bremberg tränat med Djurgårdens juniorer och påståtts vara på väg till Modo. I stället blir det spel för ett annat lag i Västernorrland. På söndagen meddelade Timrås nytillsatte sportchef Kent Norberg att elitseriejumbon har skrivit ett kontrakt med Bremberg som gäller resten av säsongen.
– Vårt powerplay har ju gått lite på kryckor i säsongsinledningen och jag tror att ”Linkan” kan bidra med en hel del i den spelformen. Med sin spelintelligens och känsla med pucken kommer han att bidra med en hel del ytterligare i det offensiva spelet, säger Norberg i ett pressmeddelande.
– Det är en spelare med stor revanschlust som dessutom har oerhört mycket rutin från spel på hög nivå, 38 år ung som han är.

Fredrik Bremberg, som vann elitseriens poängliga med Djurgården säsongen 2006/07, har gjort 571 poäng på 750 elitseriematcher för Djurgården, Malmö och HV71 och är med den noteringen elitseriens största poängplockare genom tiderna.

På meritlistan har Bremberg ett SM-guld, två silver samt två VM-deltaganden. Han har även testat lyckan i Nordamerika, där han spelade i Edmonton Oilers organisation säsongen 1998/99, samt gjort en säsong i schweiziska Davos och en annan i finska Jokerit.

Text: Uffe Bodin