Sjöström bekräftad

Jodå. Visst blir det en flytt till Frölunda från Färjestad för Fredrik Sjöström. Idag presenterades övergången och Sjöströms nya långtidskontrakt med Göteborgsklubben.
– Göteborg är väldigt hemma för mig och nu när den här möjligheten dök upp så kände jag att det passade mig väldigt bra, säger Sjöström i ett pressmeddelande.

Fram till 2014. Så länge sträcker sig Fredrik Sjöström kontrakt med Frölunda. Det bekräftades idag samtidigt som övergången från Färjestad till Frölunda blev officiell.

– Göteborg är väldigt hemma för mig och nu när den här möjligheten dök upp så kände jag att det passade mig väldigt bra, säger Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande från Frölunda.

– Med Fredrik Sjöström i laget får vi en bra skridskoåkare, lojal spelare med stort hjärta för Göteborg och Frölunda som passar in väldigt bra i vårt lag, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

28-åringen vände hem till Sverige igen i höstas efter tio säsonger i Nordamerika. Han lämnade Frölunda för Calgary Hitmen i WHL 2001 och hoppades att han skulle kunna hitta tillbaka till sitt ursprungliga offensivare spel när han skrev på för ett år med Färjestad.

Efter ett mål och fyra assist på 20 matcher gick Färjestad med på att släppa honom till Frölunda och nu hoppas Sjöström själv att det ska lossna där.

– Jag har inte presterat på den nivå där jag själv vill vara, men hoppas att en omstart i Frölunda är en bra lösning för mig, säger han i ett pressmeddelande från Färjestad.

Text: Robert Pettersson