Johan Motin lämnar Nordamerika efter lite över två säsongers försök att ta en plats i Edmonton.

Han har skrivit på för Timrå för resten av säsongen.

– Det är kul att Johan valde att spela med oss resten av säsongen. Det är en ung utvecklingsbar spelare som vi tror och hoppas skall få en nytändning här hos oss. Han kommer framför allt att tillföra laget defensiva kvaliteter med sitt spel, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

22-åringen vann SM-guld med Färjestad 2009 och försvan sedan över till Edmontons organisation där han fått göra en NHL-match, men i övrigt huserat i AHL och ECHL. I höst har han gjort två assist på tio matcher med Oklahoma i AHL.

2008 var han med och förlorade JVM-finalen mot Kanada på övertid i Tjeckien, för att året efter ratas ur JVM-truppen under sitt sista juniorår.

Text: Robert Pettersson