• Publicerat 17 november, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tommy Wargh tvingas lämna Jugra

Det är inte bara i NHL du riskerar att bli trejdad. KHL använder sig också av bytesaffärer, något som den svenske backen Tommy Wargh fick erfara tidigt på torsdagsmorgonen. Enligt uppgifter till hockeysverige.se har den tidigare Modobacken blivit bortbytt från Jugra Khantij-Mansiysk till Automobilist Jekatrineburg.

För 24-åringen innebär det en flytt söderut i tabellen. Automobilist Jekatrineburg är KHL:s superjumbo och har bara spelat in 14 poäng på 21 matcher. Nästjumbon Vitjaz Tjechov har 24 poäng.

Tommy Wargh flyttade från Örnsköldsvik till Molot-Prikamje Perm i den ryska andraligan. Efter en säsong där fick han inför förra säsongen chansen i KHL. Wargh har emellertid haft svårt att ta en ordinarie plats i Jugra Khantij-Mansiysk i år och har fått tillbringa en hel del tid på läktaren. På nio matcher står han noterad för en assist. I fjol gjorde han nio poäng (1+8) på 32 matcher för Jugra.

Text: Uffe Bodin