Damien Fleury lämnar Luleå, där han fått svårt att vinna tränartrions förtroende, och flyttar söderut till Timrå istället.
– Fleury är en spelare som har en kapacitet som målskytt vilket han visade förra säsongen i Västerås. Han har ett bra skott och kommer bland annat att bli en tillgång i vårt powerplay, säger sportchefen Kent Norberg.

Ifjol gjorde Damien Fleury succé med Västerås i Allsvenskan och sköt 25 mål och var tvåa i skytteligan och värvades till Luleå.

I Luleå har succén uteblivet. Tre mål och en assist har det blivit på 20 matcher. Istiden har blivit knapp och en del matcher har han inte spelat alls och idag kom beskedet att han lämnar Luleå.

– Vi fick frågan av Damien Fleurys representant huruvida Luleå Hockey kunde tänkas vara villiga att släppa honom från sitt kontrakt. Och med tanke på den konkurrenssituation som vi har på forwardssidan förstår vi Damiens situation och har därför beviljat hans önskemål och önskar honom lycka till i sin hockeyframtid, säger Luleå vice klubbdirektör Thor Stöckel till klubbens hemsida.

Den 25-årige fransmannen skrev kontrakt fram till 2013 i våras.

– Jag känner att jag behövde få mer istid för att trivas som hockeyspelare och att jag inte skulle kunna få det i Luleå – därför blev det aktuellt att behöva hitta en annan miljö, säger Fleury.

Istället har VM-spelaren skrivit på för Timrå.

– Fleury är en spelare som har en kapacitet som målskytt vilket han visade förra säsongen i Västerås. Han har ett bra skott och kommer bland annat att bli en tillgång i vårt powerplay. Vi hoppas och tror att han med flytten till Timrå börjar hitta målet igen, säger Timrås sportchef Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Text: Robert Pettersson