Slog Bulans rekord idag

På onsdagskvällen blev Thomas ”Bulan” Berglund av med sitt utvisningsrekord i Elitserien. En ful tackling från Andreas Jämtin på Daniel Mannberg gjorde att Jämtin passerade Bulan och blev Elitseriens mest utvisade spelare genom tiderna.

En del har trott att Andreas Jämtin varit Elitseriens mest utvisade spelare ett tag. Och att han slagit Magnus Wernbloms rekord.

Det har varit inkorrekt.

Det var först idag som Jämtin gick upp som Elitseriens värsta buse genom tiderna. Ett matchstraff efter en tackling på Daniel Mannberg gjorde att han passerade Thomas ”Bulan” Berglund som den värste genom alla tider.
En lista där Magnus Wernblom ligger på fjärde plats.

Och vad kunde vara mer passande att Jämtin passerade – han är nu fem poäng före Bulan – i en match mot just det lag Berglund är assisterande tränare, och i en arena där Berglund tagit en hel drös av sina utvisningsminuter genom åren?

Jämtins tackling kom med fyra minuter kvar av andra perioden och uppskattades inte fullt ut av Luleåkaptenen Niclas Wallin.

– Det är ju en armbåge, vi måste ju ta ansvar för sånt här. Den där är ju helt klart… det finns ju inte ord att beskriva det där. Det är helt respektlöst, säger han till Canal Plus.

Elitseriens mest utvisade genom tidern
Andreas Jämtin, 1 088 minuter
Thomas Berglund, 1083 minuter
David Petrasek, 1 063 minuter
Magnus Wernblom, 1 020 minuter
Per Ledin, 971 minuter

Text: Robert Pettersson