• Publicerat 26 november, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Hersley in – Källström ut

Leksands sportchef Tommy Salo fortsätter att röra om i grytan. För att få fart på Leksands mediokra powerplay har han nu gjort klart med Modos back Patrik Hersley, som har haft svårt att ta en plats i Örnsköldsviksklubben den här säsongen.
– Stor, högerfattad back med fysisk spelstil, säger Salo om nyförvärvet i ett pressmeddelande där det framgår att kontraktet gäller resten av säsongen.

Hersley. 25, värvades till Modo från Malmö inför säsongen. Han hade svarat för 26 mål och 55 poäng på de två senaste säsongerna i allsvenskan, man har varit poänglös i de elva matcher han har gjort för Modo under hösten. Han har även spelat fyra matcher som utlånad till Sundsvall och bidragit med en assist där.

Samtidigt som Hersley förstärker Leksand får 22-årige Kenny Källström lämna densamma. Backen, med Avesta BK som moderklubb, är inne på sin fjärde A-lagssäsong. I fjol gjorde han 17 poäng (6+11) på 49 matcher. Den här säsongen har han varit poänglös med begränsat med istid på 15 matcher.
– Han vill ha mer speltid än vi kan erbjuda, säger Salo.

Text: Uffe Bodin