• Publicerat 29 november, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Dennis Endras lämnar AHL

Den tyske landslagsmålvakten Dennis Endras flyttade inför den här säsongen över till Nordamerika för att försöka etablera sig i Minnesota Wilds organisation. Det har gått så där. Snart två månader in på säsongen har 26-åringen bara spelat sex matcher för farmarlaget Houston Aeros.

För att få mer speltid söker sig Endras tillbaka till Europa. Under resten av säsongen kommer han att vara utlånad till de regerande finska mästarna IFK Helsingfors. Där kommer han att ersätta den före detta Modo- och Färjestadsmålvakten Juuso Riksman som missar resten av säsongen efter att ha genomgått en höftoperation.

Dennis Endras vann tre av sina matcher i AHL den här säsongen och släppte i snitt in 2,46 mål per match. Hans räddningsprocent låg på 91,3. Tysken fick sitt stora genombrott i hemma-VM 2010, där han utsågs till hela turneringens bästa målvakt och mest värdefulla efter att ha lotsat Tyskland till semifinal och sedermera förlorat bronsmatchen mot Sverige.

Text: Uffe Bodin