• Publicerat 30 november, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Hedman förlänger med Tampa

Victor Hedman är inne på sitt tredje och sista år på rookiekontraktet. Redan nu har Tampa Bay Lightning säkrat svenskens framtid i klubben. Enligt TSN har partnerna kommit överens om ett nytt femårskontrakt värt 135 miljoner svenska kronor.

Victor Hedman har inte ens fyllt 21 år men är redan inne på sin tredje NHL-säsong. Och många fler lär det bli. Redan innan halva säsongen är spelad har Tampa Bay Lightning och Hedmans företrädare kommit överens om ett nytt kontrakt som börjar gälla från och med i höst.

Det nya kontraktet löper över fem säsonger och ska enligt TSN:s Bob McKenzie vara värt 20 miljoner dollar med en lönetaksträff på fyra miljoner dollar per säsong. Med dagens valutakurs blir det drygt 135 miljoner svenska kronor. Kontraktet ska presenteras av Tampa senare under dagen.

Victor Hedman valdes som andra spelare efter John Tavares i draften 2009. Han flyttade till Florida redan samma höst och debuterade för Tampa som 18-åring. Sedan dess har den storvuxne backen gjort nio mål och 48 poäng på 173 NHL-matcher.

Årets säsong har börjat halvdant för Hedman och hans Tampa. På 20 matcher står den tidigare modoiten noterad för två mål och är -5 i plus- och minusstatistiken. Han snittar nästan 23 minuters istid per match.

Text: Uffe Bodin