• Publicerat 1 december, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Lindström återvänder till Saik

Strafförlust i derbyt mot Luleå, men Skellefteås supportrar behövde inte misströsta länge. Efter matchen kom nämligen beskedet att fjolårets poängkung Joakim Lindström återvänder hem från NHL.
– Jocke är en spelare som kan tillföra ytterligare spets i vår trupp, säger sportchefen Lasse Johansson.

Joakim Lindströms fjolår var en enda lång succésaga. Efter mer än tio års frånvaro återvände han hem till uppväxtorten Skellefteå och drog på sig den svartgula tröjan. I den gjorde han 60 poäng (28+32) på 54 matcher och blev hela elitseriens poängkung efter att ha funnit fin kemi i en vass formation med Fredrik Warg och Mikko Lehtonen.

Efter säsongen, som gav Skellefteå ett SM-silver, splittrades formationen. Warg och Lehtonen drog till KHL medan Lindström i sista stund skrev på ett NHL-kontrakt med Colorado Avalanche. Den här säsongen blev emellertid inte vad 27-åringen hade hoppats på. Efter bara två mål och fem poäng på 16 matcher meddelade Colorado att de hade för avsikt att bryta överenskommelsen med Lindström, vilket gjordes via en klausul som hade skrivits in i kontraktet.

Detta banade väg för en återkomst till Skellefteå, som Lindström redan hade ett giltigt kontrakt med. På torsdagskvällen, efter strafförlusten mot rivalerna Luleå, kom så beskedet att alla papper var klara och att Joakim Lindström återvänder hem.
– Vi är självfallet jätteglada att Jocke kommer hem, och välkomnar honom tillbaka till Skellefteå AIK, säger sportchefen Lasse Johansson i ett pressmeddelande.
– Jocke hade en väldigt bra säsong hos oss ifjol, och är en spelare som kan tillföra ytterligare spets i vår trupp.

Text: Uffe Bodin