Tyler Plante förstärker laget

Mora stärker upp på målvaktssidan. Det handlar om Jacob Markströms konkurrent i San Antonio Rampage, Tyler Plante, 24.
– Han kommer med stor sannolikhet att spela för oss, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till hockeysverige.se.

Inför säsongen slogs Tyler Plante med Jacob Markström om platsen som backup till José Théodore i Florida Panthers. Det blev Markström som vann kampen och fick inleda säsongen i NHL i skadade Scott Clemmensens frånvaro.

För några dagar sedan blev det klart att Plante bryter sitt kontrakt med Florida och flyttar till Europa. Där ska han nu spela allsvensk hockey för Mora. Laget har sedan tidigare Daniel Hansen och Christoffer Bengtsberg på målvaktssidan. Om klubben har för avsikt att låta någon av dessa lämna laget eller om tränaren Harald Lückner ska alternera med alla tre målvakterna står i dagsläget inte klart.

Klubbdirektören för Mora IK Peter Hermodsson till hockeysverige.se:
– Jag sitter lite upptagen just nu men jag kan bekräfta att Plante är aktuell för oss. Alla papper är inte riktigt klara ännu så jag har inget svar idag när han kan debutera, men han kommer med stor sannolikhet att spela för oss.

Hockeysverige.se har sökt tränaren Harald Lückner för en kommentar om målvaktssituationen i Mora utan framgång.

Tyler Plante togs ut i juniorligan WHL:s All Rookie Team och vann Jim Piggott Trophy som årets rookie 2005 då han representerade Brandon Wheat Kings. I år har han spelat fyra matcher för Cincinnati Cyclones i ECHL och två matcher i AHL för San Antonio Rampage.

Text: Ronnie Johansson