• Publicerat 5 december, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Vann debuten i natt

Efter att ha missat hela säsongsinledningen på grund av skada fick Johan Backlund göra ett inhopp i AHL härom veckan. Sedan dess har 30-åringen varit utan speltid. Fram tills i natt.

Men det var inte Adirondack Phantoms han spelade för då. I stället har den tidigare Timråmålvakten skeppats vidare till Trenton Titans i ECHL, där han stoppade 24 av 25 skott i 2-1-vinsten över Elmira Jackals efter förlängning.

Johan Backlund, som är inne på sista året på sitt kontrakt med Philadelphia Flyers, stoppade samtliga 15 skott när han hoppade in i Adirondack Phantoms kasse i AHL-mötet med Binghamton Senators den 24 november. I Phantoms har den tidigare Stanley Cup-finalisten Michael Leighton vaktat kassen tillsammans med Jason Bacashihua.

Text: Uffe Bodin