• Publicerat 13 december, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Förstärker med Mark Hartigan

Linköping har inte rost marknaden i elitserien den här säsongen. Nu agerar klubbledningen för att vända på trenden. På tisdagen gjorde klubben klart med kanadensaren Mark Hartigan.
– En rutinerad center som vi tror kommer att tillföra laget ny kraft, säger sportchefen Johan Hemlin.

Elfte plats i tabellen och ingen trepoängare på de åtta senaste matcherna. Linköping har varit elitseriens stora besvikelse den här säsongen.

För att försöka få rätsida på fiaskot har sportchefen Johan Hemlin gett sig ut på spelmarknaden och värvat den NHL-meriterade kanadensaren Mark Hartigan.
– Han anländer till Sverige efter nyår eftersom han är uttagen att spela Spengler Cup med Team Canada i mellandagarna, säger Hemlin i ett pressmeddelande.

102 NHL-matcher på meritlistan
34-åringen kommer närmast från spel i schweiziska Rapperswil-Jona, där han hade en tungt höst med blott fem poäng (2+3) på 15 matcher. Tidigare har han upplevt framgångar med Dinamo Riga och CSKA Moskva i KHL, där det har blivit 44 mål och 83 poäng på 148 matcher.

I NHL blev det 19 mål och 30 poäng på 102 matcher med Atlanta, Columbus, Anaheim och Detroit samt 325 poäng på 349 matcher i AHL. Innan han blev proffs upplevde han en mycket lyckosam karriär som collegespelare på St. Cloud State University. Under sin sista säsong på skolan sköt han 37 mål och gjorde 75 poäng på 42 matcher, vilket gjorde honom till årets spelare i hela NCAA.

Kontraktet med Linköping gäller resten av säsongen.

Text: Uffe Bodin