Vancouver

Sågningen av ”systrarna Sedin”

ANNONS

Chicagos pest går till attack

Rivaliteten mellan Chicago Blackhawks och Vancouver Canucks verkar inte bedarra. Nu går Blackhawks center Dave Bolland till attack mot Daniel och Henrik Sedin i en radiointervju.
– Jag tror att systrarna sover i en våningssäng. Den äldsta har den understa och den yngsta den överst, säger Bolland till WGN Radio.

Tre raka slutspelsserier har gjort sitt för att odla hatet mellan Chicago Blackhawks och Vancouver Canucks. Det började 2009 när Blackhawks slog ut Canucks i den andra slutspelsrundan efter en serie som innehöll nästan lika många verbala påhopp som mål. Sedan dess har rivaliteten bara tilltagit och den senast gett uttryck för det är Blackshawks center Dave Bolland.

Trots att det återstår en och en halv månad innan lagen möts igen (den 31 januari) passade Bolland under gårdagen på att dela ut några tjuvnyp mot fienden. I intervju som han och målvakten Corey Crawford ställde upp i för WGN Radio gick han hårt åt Vancouver, deras fans och inte minst tvillingarna Daniel och Henrik Sedin, som han refererade till som ”systrarna Sedin”, skriver Vancouver Sun.

”Skulle aldrig släppa in dem i vårt lag”
På frågan om tvillingarna Sedin fortfarande skulle vara ”systrarna Sedin” om de mot förmodan trejdades till Chicago svarade Bolland, som går under smeknamnet ”The Rat”:
– De kommer aldrig att hända. Jag tror inte att vi skulle släppa in dem i vårt lag, så skulle det nog bli. Vi skulle se till att inte släppa in dem. Men jo, jag tror fortfarande att de skulle vara systrarna. Jag tror att de sover i våningssäng. Den äldsta har den understa och den yngsta den överst.

Dave Bolland fick även berätta om vad spelarna har för sig under sin vistelse i andra städer under bortamatcherna. När de besöker Vancouver blir det inga långa promenader bort från hotellet.
– Det finns en hel del skumma typer där. Man vill inte vara ute på stan där för länge, konstaterar han.

Bolland fick även frågan om han hatar hela Canucks lag eller om det bara är några enskilda individer han stör sig på.
– Jag hatar dem allihop, var det kort och koncisa svaret.

Chicago och Vancouver har genomfört två av sina fyra möten under grundserien den här säsongen. Den första matchen vann Canucks med 6-2 på bortais den 6 november. Returen i Rogers Arena tog Blackhawks hem med 5-1 tio dagar senare.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM