Skrev på för två nya år

Ryan Gunderson blir kvar i Brynäs i två säsonger till, om han stannar i Europa vill säga. Idag skrev succébacken som toppar backarnas poängliga i Elitserien på ett nytt kontrakt med Brynäs.
– Jag är otroligt glad att Ryan redan nu har bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Brynäs, säger sportchefen Mikael Sundlöv.

Han kom som ett relativt okänt namn till Örebro och Allsvenskan ifjol och klev direkt in och vann backarnas poängliga.
Brynäs snappade upp Ryan Gunderson efter säsongen och när Mattias Ekholm inledde säsongen i NHL och Lars Jonsson visade allt annat än bra form, så var det Gunderson som var hela Brynäs offensiv på backplats.

Idag är den amerikanske backen Elitseriens poängbästa back. Med 20 poäng på 31 matcher toppar han backarnas poängliga en poäng före Ilkka Heikkinen och på söndagen förlängde han sitt kontrakt med Brynäs med två nya säsonger.

– Jag är otroligt glad att Ryan redan nu har bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Brynäs, och valt att förlänga sitt kontrakt med två år. Ryan har verkligen levt upp till de förväntningar vi har haft på honom, och det vi såg i Örebro redan förra säsongen, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

26-åringen hade bara en ordinarie säsong i AHL innan han kom till Sverige för ett och ett halvt år sedan.

– När det stod klart att Brynäs ville förlänga med mig, var det inget att fundera på. Jag bestämde mig direkt, och är riktigt glad för det, säger Gunderson själv.

Text: Robert Pettersson