Almtuna får förstärkningar inför resten av säsongen i sin jakt på nytt allsvenskt kontrakt. Bottenlaget får tillbaka duon Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft som under hösten/vintern fört en anonym tillvaro i slovakiska Poprad, där man mestadels spelat i fjärdekedjan.

– Jag ångrar inte att jag åkte och vi har trivts jättebra och är omtyckta av både ledning och fansen härnere. Dom tycker såklart det är jättetråkigt att vi lämnar men har förståelse och vi är taggade till att komma hem och spela, säger Joachim Gellerstedt till Almtunas hemsida.

Gellerstedt sköt ett mål och fyra assist på 28 matcher i slovakiska ligan. Kraft gjorde tre mål och tre assist på 27 matcher.

Duons återkomst, liksom Mikael Simons inträde i klubben, för att man skickar iväg flera spelare.

William Wallén, som gjorde succé när han kom in sent ifjol, har inte haft någon större lycka i vinter (tre mål och två assist på 26 matcher) får lämna, liksom AIK-lånen Andreas Dahlström och Patric Gozzi, som återvänder till AIK.

Text: Robert Pettersson