Södertälje fick klart med ett meriterat nyförvärv på årets första dag. Forne Stanley Cup-skyttekungen Fernando Pisani blev klar för säsongen ut.
– Även om hans poängskörd i NHL de senaste säsongerna inte varit så stor tror vi att han i Allsvenskan har kapaciteten att göra en hel del poäng, säger sportchefen Per Nygårds.

I Nordamerika är han lite av ett one-hit-wonder. Nu kommer Fernando Pisani spela för Södertälje resten av säsongen.

35-åringen har spelat 462 matcher i NHL. Men det är hans Stanley Cup-slutspel från 2006 när Edmonton gick till final som är det som satt honom på kartan.
Då sköt han 14 mål på 24 matcher och var målbäst i hela slutspelet.

– Pisani är mångsidig och kan spela såväl ytterforward som center. Han kommer medföra rutin och spets till det unga laget och vi förväntar oss att han kommer bidra till ett bättre offensivt spel. Även om hans poängskörd i NHL de senaste säsongerna inte varit så stor tror vi att han i Allsvenskan har kapaciteten att göra en hel del poäng, säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Pisani har inte spelat under pågående säsong och gjorde 16 poäng på 60 matcher för Chicago ifjol under sin enda säsong i klubben. I övrigt har han spelat enbart för Edmonton under den NHL-karriär han inledde 2003.

Trots värvningen av Pisani meddelar klubben att man fortsätter jobba med att få Michael Nylander till klubben.

Text: Robert Pettersson