• Publicerat 9 januari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Räckte tyvärr inte till”

Krislaget Linköping gör förändringar på spelarsidan i hopp om att få en positiv effekt. På måndagen blev det klart att en av de mest meriterade spelarna i laget får sparken.
– Jag tackar för den chans jag fick av LHC, tyvärr räckte det inte till, säger backen Johan Åkerman i en kommentar sedan det står klart att han får lämna klubben.

Johan Åkerman, 39, återvände inför säsongen till elitserien efter tre säsonger ute i Europa. Tanken var att den offensive veteranbacken skulle ge Linköpings powerplay en extra dimension, men poängen har till stor del uteblivit och nu meddelar LHC att Åkerman tvingas lämna klubben.
– I och med att Mattias Bäckman är åter från JVM så gör vi denna förändring. Johan har möjlighet att titta på spel i annan klubb, säger sportchefen Johan Hemlin i ett pressmeddelande.

Åkerman har svarat för två mål och tio poäng på 36 matcher och är sämst i laget med sina -13 i plus- och minuskolumnen.
– Jag tackar för den chans jag fick av LHC, tyvärr räckte det inte till, säger Åkerman i en kommentar.

I samband med att Linköping sparkar Johan Åkerman meddelar klubben att man tar tillbaka den utlånade trion Linus Hultström (Oskarshamn), Sebastian Ottosson (Tingsryd) och Joachim Nermark (Borås) från respektive klubb.

Text: Uffe Bodin