• Publicerat 11 januari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Återtog tredjeplatsen i tabellen

I går kunde Västerås via en storseger över Sundsvall kliva upp på tredje plats i den allsvenska tabellen. I kväll tog Leksand tillbaka platsen bland de tre som går direkt till kvalserien. Detta genom att köra över tabelltvåan Bofors med hela 5-1 inför drygt 4 200 åskådare i Tegera Arena.

Mark Hurtubise var en av matchen största förgrundsfigurer. Kanadensaren sköt två av Leksands mål – 1-0 och 4-0 – medan backen Johan Svedberg, blott 16-årige Jacob de la Rose och Tobias Forsberg gjorde övriga mål.

Dessutom plockade den från JVM nyss hemkomna Filip Forsberg plockade två passningspoäng och i målet stoppade Erik Hanses 34 av 35 skott.

Linus Persson sköt Bofors tröst mål.

*****

I kvällens övriga matcher krävdes det straffar respektive förlängning för att sära de båda lagen åt. Troja-Ljungby besegrade Borås med 2-1 efter att den slovenske backen Ziga Pavlin avgjort i den sjunde straffrundan.

David Åslin gav Troja ledningen i matchen medan Tim Bränholm kvitterade.

Bortaseger blev det även för Almtuna i mötet med Oskarshamn. Hemmalaget IKO tog ledningen tidigt i den andra perioden genom slovenen David Rodman. Kvitteringen kom från Mattias Guters klubba 1.55 före slutsignalen. I förlängningen avgjorde sedan Robert Kimby matchen för Almtuna.

Text: Uffe Bodin