• Publicerat 11 januari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ger Ölvecky en tryout

Växjö förstärker forwardssidan inför slutspurten av elitseriens grundserie. I dag blev det klart att klubben testar den NHL- och KHL-meriterade slovakiske forwarden Peter Ölvecky.
– Han kommer primärt in för att täcka upp för våra skador, säger sportchefen Henrik Evertsson om tryout-spelaren.

Växjö Lakers har under en längre tid varit på jakt efter förstärkningar på forwardssidan. Nu har klubbens sportchef hittat ett tänkbart alternativ. Slovaken Peter Ölvecky, som har en skadedrabbad säsong bakom sig, har skrivit på ett tryout-kontrakt med elitserienykomlingen som varar till och med 29 januari.
– Han kommer till oss eftersom vi har en hel del skadeproblem så det här blir ett bra test för både oss och honom, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.
– Han kommer primärt in för att täcka upp för våra skador.

26-årige Ölvecky har gjort 32 NHL-matcher för Minnesota Wild och Nashville Predators. Han har dessutom spelat över 300 AHL-matcher och har hunnit testa på spel i såväl slovakiska som finska ligan innan han hamnade i KHL-nykomlingen Lev Poprad den här säsongen. Klubben valde att bryta kontraktet med Ölvecky när han drabbades av en skada efter blott sex matcher.
– Det är en vinge som även kan spela center. Han är en hårt arbetande forward som är duktig på att gräva fram puckar och skapa längre anfall. Det finns också en bra offensiv växel och han är en väldigt solid spelare, säger Henrik Evertsson.

På internationell nivå har Peter Ölvecky gjort ett JVM och ett VM för Slovakien.

Text: Uffe Bodin