• Publicerat 16 januari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Konttinen återvänder till Småland

Härom veckan valde Linköping att plocka hem backen Linus Hultström från IK Oskarshamn, dit han hade varit utlånad under säsongen.

Nu har Oskarshamn värvat en ersättare till Hultström – och det är en gammal bekant. På måndagen blev Tero Konttinen klar för klubben. Finländaren spelade för IKO så sent som i fjol och gjorde 20 poäng (2+18) på 36 matcher innan han plockades upp av Malmö inför den här säsongen.
– Vi är glada att vi kunnat lösa backfrågan så snabbt, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande.
– Detta är ingen chansning utan vi vet vad vi får, då Tero presterade bra i fjol och också trivs bra i Oskarshamn. I första hand har vi skrivit ett kontrakt för resten av säsongen men vi tittar även på en eventuell fortsättning om allt faller väl ut.

26-åringen, som tidigare har representerat Djurgården i elitserien, spelade aldrig någon seriematch för Malmö utan flyttade till danska Herning där han har gjort tolv poäng (5+7) på 17 matcher. Eventuellt kan han göra comeback i Oskarshamns tröja redan i kvällens möte med Sundsvall.

Text: Uffe Bodin