• Publicerat 18 januari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Lindqvist tog avsked med seger

Det jublades i Frölundas omklädningsrum efter segern över Brynäs. En spelare hade lite svårare att stämma in glädjescenerna. Robin Lindqvist gjorde sin sista match för laget – nu fortsätter karriären i Timrå.
– Det känns väldigt jobbigt att säga till killarna att jag ska lämna laget, men jag måste tänka på mig själv, säger Lindqvist efter 4-1-segern över Brynäs.

GÖTEBORG Magnus Kahnberg knöt näven, Fredrik Eriksson log brett och Pierre Johnsson gick runt och skojade friskt med alla. Frölundas 4-1 mot Brynäs satt onekligen var den skulle hos de flesta i laget. Den enda som inte riktigt klarade av att hålla skenet uppe var Robin Lindqvist.

Han ställde sig inför pressuppbådet för att meddela att han precis hade spelat sin sista match för Frölunda. Efter ett drygt år i klubben flyttar han tillbaka till Timrå, där han spelade innan han flyttade till Göteborg i oktober 2010. Efter en säsong med lite istid och en begränsad roll kände han sig nödgad att röra på sig.
– På ett sätt känns det väldigt tråkigt att lämna grabbarna, men jag ser det som en stor utmaning. Det ska bli kul att komma upp och spela med Timrå, säger Robin Lindqvist.
– Det känns väldigt jobbigt att säga till killarna att jag ska lämna laget, men jag måste tänka på mig själv och just nu känns det som det är rätt beslut jag har fattat.

Kan spela redan i morgon
Robin Lindqvist har gjort fyra assist på 34 matcher efter att ha snittat under tio minuter per match.
– Istid förtjänar man och jag behöver ett miljöombyte. Det känns bra att få den här chansen och det känns bra att försöka anta den här utmaningen och åka upp till Sundsvall och hjälpa Timrå.

Timrå har match mot Luleå redan under torsdagen. Om Lindqvist finns med på isen redan då återstår att se.
– Jag har inte hunnit tänka så mycket, det var en match som tog slut nyss. Jag hade all fokus på den matchen, säger 24-åringen som kommer till den särklassiga elitseriejumbon.
– Jag har inte hunnit sätta mig in i det där. Jag känner några grabbar där sedan tidigare och jag vet att det är många bra killar där uppe. Jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Matchen mot Brynäs blev en minnesvärd historia för Frölundafansen. Tre mål i den andra perioden efter mer eller mindre givmilt försvarsspel från Bryns avgjorde tillställningen till hemmalagets fördel. Först slog Jakob Silfverberg en galen passning i den offensiva zonen som ledde till en spelvändning som Fredrik Sjöström använde till att göra 1-0. Sedan smög Christian Bäckman med i ett anfall och satte 2-0 efter att Jesper Ollas tappat markeringen på Frölundabacken. Slutligen fick Daniel Widing inte med sig pucken när han skulle transportera ut den ur den egna zonen, vilket ledde till att den från utvisningsbåset just frigivne Mikael Johansson sköt trean.

Johan Larsson reducerade med ett sent powerplay-mål innan Joel Lundqvist satte 4-1 i tom kasse.
– Jag är inte nöjd på något sätt. Vi är tama, passiva och vinner inga närkamper, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson.
– Totalt sett är Frölunda bättre än oss och vinner rättvist. Det finns olika sätt man kan förlora på och det här sättet var inte okej.

Text: Uffe Bodin