• Publicerat 25 januari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Starkov får lämna klubben

Han värvades i hopp om att ge Rögle spetskompetens. Det har inte den danska landslagsmannen Kirill Starkov gjort. Därför får han lämna klubben.
– Vi är inte nöjda med hans prestation i år, säger klubbdirektören Peter Hedlund.

Det var efter en fin säsong med Esbjerg i Danmark som den tidigare Frölunda- och Timråforwarden Kirill Starkov kontrakterades av Rögle. 24-åringen skrev ett tvåårskontrakt med klubben i april.

Någon succé har det emellertid inte blivit, tvärtom har Starkov haft svårt att producera och står noterad för blygsamma tre mål och 15 poäng på 39 matcher. På onsdagen kom konsekvensen: Rögle väljer att ställa Starkov utanför truppen i mötet med Almtuna och kommer nu att tvingas i väg från klubben med ett år kvar på kontraktet.
– Vi är inte nöjda med hans prestation i år och har informerat att han inte heller ingår i våra framtidsplaner för det här laget, säger klubbdirektören Peter Hedlund till Helsingborgs Dagblad.
– Han tillför inte den fart och den intensitet vi önskar spela med. Han passar inte in i det systemet och tycker vi att det är lika bra att skiljas åt.

Treårskontrakt till Lindgren
Tidigare har Rögle förlängt kontraktet med Starkovs landsman Jesper B. Jensen. Nu står det även klart att det blir en fortsättning för forwarden Viktor Lindgren i laget. Den tidigare Luleåforwarden, som är tvåa i den interna poängligan med 32 poäng (14+18) på 39 matcher har skrivit ett kontrakt som gäller till och med 2015.
– Viktor har varit en av våra absolut bästa spelare och i år gått från lagmaskin till poängmaskin. En oerhört viktig pusselbit i vår satsning att nå Elitserien, säger Peter Hedlund till roglebk.se.

Lindgren kom till Rögle från Björklöven och svarade för 20 poäng på 49 matcher, en poängsumma som 25-åringen nu kan komma att fördubbla.

Text: Uffe Bodin