• Publicerat 27 januari, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Svenskar och lagkamrater med Alfredsson

Daniel Alfredsson må ha missat sin chans att spela tillsammans med Pavel Datsiuk som han hade som önskemål inför All Star-draften men i övrigt lär han vara tillfreds med sina val. Efter att Zdeno Chara valt den ryska superstjärnan först lyckades nämligen den svenska veteranen plocka hem samtliga övriga svenskar samt lagkamraterna från Ottawa.
– Det hela utvecklade sig perfekt, säger Alfredsson.

Pavel Datsiuk var en spelare som Daniel Alfredsson uttryckligen hoppats på att få spela tillsammans med i All Star-matchen. Hans chans till att få göra det rök dock direkt då Zdeno Chára som hade förstavalet var snabb med att plocka ryssen. ”Alfie” lär dock inte vara allt för besviken då han under resterande del av draften lyckades plocka åt sig i stort sett samtliga spelare han på förhand hade önskat sig.

Tillsammans med assisterande kaptenen Henrik Lundqvist såg han till att plocka lagkamraten och landsmannen Erik Karlsson med sitt förstaval och därefter flöt det på. Såväl Jason Spezza som Milan Michalek från Senators som de övriga svenskarna Daniel Sedin, Henrik Sedin och Alexander Edler fick till slut en plats i Alfredssons lag.
– Det hela utvecklade sig perfekt. Ingen var planerat på förhand utan vi tog det steg för steg och det blev väldigt bra till slut, säger Alfredsson till TSN.

Couture sista spelare kvar
Sett till underhållningen den kommande helgen artade sig nog valen på ett optimalt sätt. Ligans just nu kanske hetaste rivaler i Vancouver och Boston har samtliga spelare placerade i vardera laget medan Alfredsson också sett till att hans lag får en utpräglad hemmafördel.
– Det är roligt att det hela slutade med att alla vi från Ottawa hamnade i samma lag och antagligen kommer få publikens stöd. Det brukar vara svårt att få ihop sådant i denna typen av matcher. Det är ganska unikt att det blev så samtidigt som flera av ligans hetaste rivaliteter också ställs mot varandra, säger Jason Spezza.

Ifjol var det Phil Kessel som var den som blev vald sist men detta år slapp han en liknande utgång. Amerikanen blev vald ganska tidigt och istället var det San Josés unga forward Logan Couture som blev ensam stående kvar på scenen till slut. Själv var han dock inte allt för nedslagen efter att han fått en bil för besväret.
– Jag är bara lycklig över att få vara med här över huvud taget, säger Couture.

När det gäller ligans rookies så fördelades dem mellan de två lagen och det var först där det blev lite splittring på de uttagna svenskarna. Carl Hagelin hamnade visserligen hos lagkamraten Lundqvist och de andra svenskarna i Alfredssons lag men Gabriel Landeskog fick nöja sig med att representera lag Chára. Hagelin och Landeskog kommer att delta i Skills Competition tillsammans med de andra nykomlingarna på lördag men kommer inte finnas med i själva All Star-matchen på söndag.

Text: Ola Winther