• Publicerat 27 januari, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Frögren och Thorell finns med mot Luleå

Färjestad har åkt på sex raka förluster i Elitserien och inte sedan den första i raden kom mot Brynäs 7 januari har Jonas Frögren funnits med på isen. Försvarsresen drabbades av en överkroppsskada som har hållit honom borta från spel och utan backbjässen har också Färjestads spel fallit igenom totalt. Nu är han dock tillbaka till kvällens match mot Luleå och han är rejält spelsugen.
– Jag är ordentligt spelsugen, det har varit grymt jobbigt att stå vid sidan av och titta på. Jag har verkligen lidit med både spelare och ledare. Jag vet ju hur mycket alla vill och hur hårt alla jobbar för att vända det här, säger 31-åringen till klubbens hemsida.

Frögren är ock inte den enda spelaren i FBK som gör comeback i kvällens match. Tillbaka är också succémannen från JVM, Erik Thorell, som inte spelat en match sedan finalen mot Ryssland i Calgary. Talangen drabbades först av en ögoninflammation som sedan följdes upp med en fotskada men nu är han åter redo för att ge sig in i hetluften.
– Jag känner mig fräsch i foten och är grymt spelsugen, säger Thorell.

Medan värmlänningarna kan ställa upp med ordinarie lag i det oerhört viktiga hemmamötet med Luleå så har de gästande norrbottningarna desto fler problem. Laget som redan hade fyra spelare borta senast mot Linköping har drabbats av två nya avbräck i form av Mattias Persson och Robin Jonsson som inte kommer till spel i Karlstad.
– Mattias Persson är febersjuk och har åkt hem och Robin Jonsson fick en skada i onsdags mot Linköping och kommer inte att spela. Vi kommer att köra med sex backar och Konstantin Komarek går in i kedjan med Niklas Olausson och Toni Koivisto. Johan Gustafsson vaktar kassen, säger bortalagets tränare Jonas Rönnqvist till Luleås hemsida.

Text: Ola Winther