Hardy och Johansson får gå

Nästjumbon i Elitserien ändrar på tränarsidan för att få bukt på det prekära tabelläget. Hardy Nilsson och Mikael Johansson lämnar och ersätts av Tony Zabel och Nichlas Falk den här säsongen medan Challe Berglund går in i laget efter säsongen.

Djurgården har haft en tung säsong och är nästjumbo i Elitserien. Nu väljer man att inför avslutningen av säsongen att byta på tränarsidan.

Juniortränaren Tony Zabel går in i laget tillsammans med Nichlas Falk, som varit assisterande tränare för J20-laget. Duon ersätter Hardy Nilsson och Mikael Johansson, medan Tomas Montén blir kvar.

– Det känns väldigt tråkigt att ha behövt fatta dessa beslut. Båda två har uppnått stora framgångar i klubben och de har kämpat hårt för att försöka vända detta. Vi vill tacka dem för det arbete de lagt ned under deras tid som tränare i Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

Från nästa säsong kommer Challe Berglund, som nyligen fick sin tröja hissad i Hovets tak, att kliva in som ny huvudtränare i laget, meddelar klubben dessutom redan idag.

– Äntligen! Det har varit målsättningen hela tiden så det är klart att jag är glad nu. Jag har en del olika uppdrag som jag ska slutföra under våren innan jag kan gå över till det nya jobbet för Djurgården, säger Challe Berglund.

– Det är skönt att redan nu ha gjort klart med Challe för kommande säsonger. Challe är en genuin Djurgårdare och det känns kul att få hälsa honom välkommen tillbaka till vår organisation, säger Janne Järlefelt.

Text: Robert Pettersson