Iggulden redo för comeback

I matchen mot Brynäs i slutet av december åkte Mike Iggulden på en tackling av en motspelare. En tackling som inte såg speciellt allvarlig ut, men som hållit Iggulden borta från spel i de senaste elva omgångarna. Nu är han dock redo för comeback.
– Jag hoppas kunna vara tillbaka redan till nästa match, säger kanadensaren.

När olyckan var framme i matchen mot Brynäs ledde Mike Iggulden hela Elitseriens poängliga med 32 poäng på 34 matcher. Nu har han ramlat ur topp-10 i poängligan, men den 29-åriga kanadensaren toppar fortfarande Växjös interna poängliga.

Det är, med andra ord, en efterlängtad comeback för Lakers.
– Om det inte kommer något bakslag eller symptom hoppas jag kunna vara tillbaka redan till matchen på tisdag. Det känns fantastiskt skönt att kunna vara med ute på isen med grabbarna igen och vi har några riktigt viktiga matcher som väntar, säger han i en intervju med Smålandsposten.

Skadan som tvingat Iggulden till vila var en hjärnskakning efter en situation som sannerligen gav maximal otur.
– Jag sträckte mig efter en puck samtidigt som jag blev tacklad. Brynässpelarens axel träffade mig på kinden och jag vred till nacken och åkte på en hjärnskakning. Men det var en schysst tackling som tyvärr tog olyckligt eftersom jag kom in lite lågt i situationen. Jag trodde aldrig att jag skulle bli borta så här länge, berättar han.

Men nu är han alltså tillbaka. Ett besked som mycket väl kan hjälpa Växjö Lakers till slutspel.

Text: Måns Karlsson