• Publicerat 17 februari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Grossman trejdad till Philadelphia

Ryktena som ni kunde läsa om på hockeysverige.se tidigare i veckan stämde. På torsdagskvällen blev det klart att Nicklas Grossman lämnar Dallas Stars för spel i Philadelphia Flyers i utbyte för två draftval.

Ett utgående kontrakt och ett allt mindre hopp om slutspel. Där har ni de två främsta anledningarna till att Dallas Stars väljer att släppa defensivspecialisten Nicklas Grossman till Philadelphia Flyers i utbyte för ett andraval i sommarens draft och ett tredjeval 2013.

27-årige Grossman kan bli unrestricted free agent i sommar, vilket innebär att han skulle kunna välja och vraka bland erbjudanden från samtliga NHL-klubbar. Dallas, som hade upprättat kontakter med svenskens agent i hopp om att få till en förlängning av kontraktet, valde att trejda backen för att inte riskera att förlora honom utan ersättning till sommaren.

Täcker många skott
För Philadelphia innebär värvningen en uppgradering av ett blåslaget försvar som har lidit av att lagkaptenen Chris Prongers skadefrånvaro. Nicklas Grossman är en stor och stark defensiv back som är bra att matcha mot motståndarnas stjärnor och i boxplay. Offensivt har den Gnesta-fostrade före detta Södertäljespelaren inte mycket att erbjuda – på 333 NHL-matcher har han gjort tre mål.

Grossman, draftad i andra rundan 2004, lämnade Sverige och Södertälje för spel i Nordamerika 2005. Efter nästan två hela säsonger i AHL spelade han succesivt till sig en NHL-tröja i Dallas, där han har spelat ända fram tills nu.

Den här säsongen har Nicklas Grossman gjort fem assist på 52 matcher för Dallas. Han har snittat närmare 19 minuters istid per match och har täckt överlägset flest skott (100) av samtliga spelare i Dallas.

Text: Uffe Bodin