• Publicerat 18 februari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Mål och assist mot Oilers

Gabriel Landeskog och hans Colorado Avalanche är bara tre poäng från en slutspelsplats i Western Conference. Detta efter nattens stabila 3-1-vinst mot Edmonton Oilers på bortais.

Landeskog spelade en av huvurollerna för Colorado. Dels genom att svara för ett snyggt förarbetet innan den från AHL nyss uppkallade forwarden Mark Olversatte det matchvinnande 2-0-målet, dels genom att själva göra 3-0.

Vid 2-0-målet startade Landeskog en kontring längs högerkanten, höll tålmodigt i pucken och slog en perfekt sidledspassning till vänsterkanten där Ryan O’Reilly fyllde på. O’Reilly slog i sin tur in pucken i slottet där Olver fullföljde med ett hårt direktskott. Då hade det spelats knappt fyra minuter av den andra perioden. Nästan sex minuter senare skaffade Landeskog sig utrymme framför motståndarkassen och tryckte in Paul Stastnys passning till 3-0. Landeskog har därmed svarat för 14 mål och 32 poäng under sin rookiesäsong, som bara blir mer och mer lovande.

Mark Olver hade ett mål och en assist i sin första NHL-match den här säsongen. 24-åringen, som spelade collegehockey med Philadelphia Flyers svenska back Erik Gustafsson på Northern Michigan University, var nöjd efter matchen.
– Jag är bara glad att få bidra. Jag missade 35 matcher med en hjärnskakning tidigare under säsongen, vilket var jobbigt, men så kan det vara i den här sporten ibland. Jag är bara glad att jag fick den här chansen i kväll och att det gick bra, säger Olver till Denver Post efter att ha ersatt skadade T.J. Galiardi i laget.

Magnus Pääjärvi spelade drygt 15 minuter och var -1 för Oilers medan Anton Lander spelade 5.16.

Text: Uffe Bodin