• Publicerat 22 februari, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kyle Quincey återvänder

Han lämnade klubben via waivers 2008. För att få tillbaka Kyle Quincey tvingades Detroit Red Wings offra ett förstaval i draften. På tisdagen värvade klubben den spelskicklige backen från Tampa Bay Lightning, som i sin tur hade hämtat honom från Colorado Avalanche.

Inför säsongen 2008/09 ansågs backen Kyle Quincey vara överflödig för Detroit Red Wings. Klubben försökte skicka honom till AHL, men eftersom han var tvungen att passera waivers först lyckades Los Angeles Kings lägga vantarna på kanadensaren. I Kings mundering fick han under den följande säsongen sitt NHL-genombrott och svarade för 38 poäng.

Det hindrade inte Kings från att trejda Quincey till Colorado Avalanche den följande säsongen. Där var 26-åringen inne på sin tredje säsong när det nu åter blev dags att riva upp bopålarna. På tisdagen trejdades Quincey först från Colorado till Tampa Bay Lightning i utbyte för forwarden Steve Downie. Därefter dröjde det bara några minuter innan Lightnings general manager skeppade vidare backen till sin gamla arbetsgivare Detroit Red Wings i utbyte för ett förstaval i draften 2012 samt farmarlagsbacken Sébastien Piché.

Tvåfaldig juniorvärldsmästare
Kyle Quincey, som draftades som 132:a spelare av Red Wings i fjärde rundan 2003, har gjort 23 poäng (5+18) för Colorado den här säsongen efter att ha fått fjolårssäsongen havererad av hjärnskakningsproblem.

I Steve Downie får Colorado Avalanche en av NHL:s mest avskydda superpester. 24-åringen, som har vunnit två JVM-guld med Kanada, har noterats för 638 utvisningsminuter på 252 NHL-matcher för Philadelphia och Tampa sedan debuten 2007/08. Den här säsongen har det blivit tolv mål och 28 poäng på 55 matcher, något han har kryddat med 122 utvisningsminuter.

Sébastien Piché, 24, har gjort 22 matcher för Grand Rapids Griffins i AHL den här säsongen. Han har mest spelat ECHL-hockey sedan han lämnade juniorligan QMJHL med att snitta mer än en poäng per match för Rimouski Oceanic 2008/09. Någon NHL-debut har det inte blivit.

Text: Uffe Bodin