• Publicerat 1 mars, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skriver kontrakt med Coyle

Minnesota Wild har en uppsjö av unga talanger som står i kö för att spela NHL-hockey. Nu har ännu en av dem skrivit kontrakt med klubben. På torsdagen undertecknade amerikanen Charlie Coyle ett treårskontrakt med Wild.

Coyle, som fyller 20 år i morgon, draftades ursprungligen som 28:e spelare av San José Sharks i första rundan 2010. Hans rättigheter trejdades till Minnesota i förra sommarens omfattande affär som såg backen Brent Burns flytta till San José.

Charlie Coyle har två JVM för USA bakom sig och inledde den gångna säsongen med Boston University. Efter JVM, där han gjorde fyra mål och fem poäng på sex matcher, lämnade han dock NCAA för spel i QMJHL med de regerande Memorial Cup-mästarna Saint John Sea Dogs. I den kanadensiska juniorligan har det blivit tolv mål och 24 poäng på 16 matcher.

Text: Uffe Bodin