• Publicerat 2 mars, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Örebro seriesegrare trots förlust

Så har då sista omgången spelats och den allsvenska grundserien kan summeras. Om man bortser från dramatiken i de avgörande streckmatcherna kan vi ta med oss framför allt två saker från den avslutande omgången. Dels står det klart att Örebro blir seriesegrare trots förlusten med 3-7 hemma mot Västerås i den avslutande omgången och dels står det klart att just Västerås forward Broc Little blir seriens poängkung på 66 poäng (35+31).

Little svarade för ett mål och ett assist i den avslutande matchen mot närkingarna och såg därmed till att säkra poängligasegern med klara sex poängs marginal. Amerikanen nådde dock inte Magnus Wernbloms målrekord i serien på 37 fullträffar från säsongen 2005/2006 utan stannade på 35 mål. Det var dock tillräckligt för att han också skulle vinna seriens målliga med sex fullträffar ner till närmsta spelare.

Poängbäst i Västerås idag var dock den unga forwarden Markus Kinisjärvi som svarade för tre assist. Markus Ljungh blev tvåmålsskytt och även Jonte Berg svarade för två poäng i matchen med sina 1+1.

***

I och med Örebros förlust hade Leksand istället chansen att sno seriesegern från dem vid seger i sin avslutande match. Det var dock så att inte heller leksingarna lyckades fullt ut i den avslutande matchen som man förlorade borta mot jumbon Sundsvall med 4-3 efter straffar.

Något som Leksand ändå kan glädja sig åt är spelet från sina juniorer. Masarnas juniorkedja med Fredrik Händemark, Jacob de la Rose och Filip Forsberg svarade nämligen för samtliga lagets tre mål framåt. Händemark blev tvåmålsskytt, Jacob de la Rose svarade för det tredje målet medan Forsberg noterades för en assist.

Sundsvalls kapten Oscar Johansson avslutade sin grundserie på bästa sätt genom att svara för två mål för hemmalaget.

I Leksand kom inte heller veteranen Pelle Prestberg till spel och det mesta talar nu för att han missar Kvalserien.

***

Södertälje skulle vid förluster för såväl Malmö som Mora haft chansen att sno den sista playoff-platsen. Man öppnade också sin avslutande bortamatch mot BIK Karlskoga på bästa sätt och gick ifrån till 2-0 men när resultaten inte gick med på andra arenor tappade SSK och istället kunde värmlänningarna vinna matchen med 3-2.

Den produktiva veteranen Kristofer Näslund var poängbäst i matchen med sina två assist för BIK Karlskoga.

***

I Småland avslutades säsongen med ett betydelselöst derbyt. Troja-Ljungby är dock det lag som kan gå till semester men starkast självförtroende efter att man slagit tillbaka rivalen Tingsryd enkelt med 6-3. Bäst på isen var hemmalagets radarpar János Vas och David Åslin som svarade för tre poäng vardera.

Text: Ola Winther