Mellan ligaspelet och slutspelet har Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström jobbat på och förlängt kontraktet med två doldisanfallare.

Jonas Berglund och Daniel Mannberg blir kvar i klubben i två säsonger till.

– För egen del har det blivit bättre och bättre under säsongen. Det här är en dröm som går i uppfyllelse att få vara kvar och utvecklas tillsammans med Luleå Hockey i Elitserien, säger Daniel Mannberg till klubbens hemsida.

– Jag känner själv att jag tagit ett steg till jämfört med tidigare och törs hålla i pucken lite extra. Därför känns det riktigt kul att jag får stanna två säsonger till eftersom det visar på att man gjort något bra och att utvecklingen går i rätt riktning, säger Jonas Berglund.

21-årige Berglund sköt sex assist på 52 matcher för Luleå under ligaspelet och är inne på sin fjärde säsong med matcher i A-laget, men sin första som bofast. Sitt egentliga genombrott fick han under fjolårets säsongs slutspel när han sköt tre mål och två assist på tolv matcher.

19-årige Mannberg har haft en skadefylld säsong och skjutit ett mål och två assist på 36 matcher under sin första riktiga A-lagssäsong.

Text: Robert Pettersson