• Publicerat 12 mars, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Schwartz mot NHL-debut

NHL:s poängstarkaste lag får en förstärkning. På måndagen gjorde St. Louis Blues klart med sitt förstaval i draften 2010, Jaden Schwartz.

19-åringen, som har spelat för Colorado College i NCAA de två senaste åren, och har skrivit ett treårskontrakt med klubben och kan göra NHL-debut redan mot Chicago Blackhawks natten mot onsdag.
– Jaden hade en fantastisk collegekarriär och vi är upprymda över att han är redo att spela i NHL. Han kommer att ge bredd till skicklighetsnivån på vårt lag och ge oss fler alternativ när vi inleder oss för slutspurten, säger Blues general manager Doug Armstrong i ett pressmeddelande.

Jaden Schwartz har två raka JVM för Kanada bakom sig. I Calgary senast var han kapten för det lag som tog brons. På sex matcher stod han för fem poäng (2+3). I NCAA svarade han för 41 poäng (15+26) på 30 matcher.

Text: Uffe Bodin