• Publicerat 14 mars, 2012
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Förlängde sin poängsvit mot Chicago

Efter sin starka säsongsavslutning ifjol var förväntningarna på Patrik Berglund enorma när han gick in till den här säsongen. Trots St. Louis stora framgångar har dock 23-åringen haft det trögt men kanske är det på väg att lossa nu. När Blues förlorade med 4-3 borta mot Chicago på straffar så svarade Berglund för poäng för fjärde matchen i rad. Först assisterade han till Blues 2-1-mål i den första perioden innan han själv satte 3-1 med en vacker styrning.

Tyvärr för Berglunds och Blues del skulle det inte räcka hela vägen för ligaledarna som efter den fina starten spelades ut totalt av Blackhawks. Chicago vann skotten i matchen med hela 46-24 och kunde också till slut vinna med 4-3 efter straffar. Patrick Kane blev hjälte efter att han satt den avgörande straffen. Den som låg bakom avgörandet var dock Marian Hossa som tipsade Kane om vad han skulle göra mot Hossas landsman Jaroslav Halak i Blues kasse.
– Jag pratade med Hossa på bänken och sade att jag skulle sätta en backhand högt. Då sade han ”Nej, sätt en backhand mellan benen, han har en stor öppning där”, säger Kane till Chicago Tribune och fortsätter:
– Jag bestämde mig för att lyssna på ”Hoss” då han vet en sak eller två och det visade sig fungera väldigt bra.

Kane och Hossa i all ära men den var en svensk trio som startade Chicagos vändning. Viktor Stålberg var nämligen den som satte reduceringen till 2-3 framspelad av Marcus Krüger och Johnny Oduya. Oduya fick sedan ett oerhört förtroende och spelade hela 29.20 i matchen på vägen mot två friska poäng för Blackhawks.

Text: Ola Winther