Linköping bekräftar på onsdagseftermiddagen att minst fyra anfallare lämnar klubben. Mark Hartigan, Patrick Yetman, Michael Holmqvist och Mikael Håkanson har gjort sitt.

– Yetman och Hartigan var här på korttidsavtal så det är ingenting att säga om att dessa inte förlängs, säger sportchefen Johan Hemlin till klubbens hemsida.

Att Hartigan lägger skridskorna i vedspisen har det rapporterats om tidigare och att stockholmarna Håkanson och Holmqvist får lämna kan inte heller ses som någon överraskning. Ingen av spelarna kommer från en speciellt framgångsrik säsong.

– Micke har haft en krånglande rygg och den behöver rehabiliteras, säger Hemlin.

För veteranen Håkanson innebär avskedet ett slut på en tio säsonger lång sejour i Linköping, som också gjorde honom till Elitseriens meste spelare under säsongen.

– Musse har gjort stora insatser för LHC genom åren och vi har mycket att tacka honom för. Tyvärr fick Musse stora delen förstörd av skador men jag hoppas han kommer repa sig. Vi fortsätter dialogen med Musse och hoppas att vi tillsammans kan hitta en roll för honom som efter tio år har LHC i sitt hjärta, kommenterar Hemlin.

Text: Robert Pettersson